14.11.2013

Pari pellillistä pullaa

Pullaa! 
(hyvällä kohotuksella tuli huikeat 3 pellillistä!)
5 dl maitoa
1 pkt hiivaa
2 dl sokeria
2 rkl kardemummaa
2 tl suolaa
1 kananmuna
200 g voisulaa
15 dl vehnäjauhoja
Ripottele kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja kananmuna. Lisää joukkoon 2/3 jauhoista pienissä erissä koko ajan sekoittaen ja kun taikina massasta tulee tanakampaa jatka vaivaamista käsin. Sulata voi ja lisää taikinaan ja tämän jälkeen loput jauhot. Kun massa on tasaista, jätä se liinan alle kohoamaan 45 minuutiksi. Kohotusvinkkinä voi mikrossa lämmittää ensin kupillisen vettä kuumaksi, jonka jälkeen laittaa kohotuskulhon uuniin oleilemaan ilman lämmitystä hetkeksi. Kun taikina on kohonnut, jaa se osiin ja pyörittele pullat haluamaasi kokoon ja malliin, nosta ne leivinpaperille pellille. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Anna pullien kohota pellillä rauhassa 10 minuuttia. Voitele pullat sitten kananmunalla ja sokerilla makusi mukaan ja laita uuniin noin 10 minuutiksi.


Tälläisiä pullukoita syntyi, kun kokeilin erilaisia letitys ja muotoiluvinkkejä, antaa kivan säväyksen kahvipöytään kun pullat ovat visuaalisesti hieman erinäköisiä. Osan pullista kruunasin laittamalla pullaan hillosilmän, koska kaapista löytyi vielä äitini hilloamia mummolan omppuja, sitä kuuluisaa lähiruokaa ;) (Hillosilmän saa pullaan nätisti sormella kolon ja lusikalla annostelemalla hillon, jonka jälkeen pulla voidellaan.)
/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti