14.11.2013

Pala juustokakkua

New York Cheese Cake
Kakun halkaisija n. 26 cm
Tuhti ja maukas juustokakku syntyy tällä reseptillä:


200 g voileipäkeksejä
150 g voita
4 rkl ruokosokeria
500 g tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
2 rkl sitruunamehua
2 dl ruokosokeria
1 vaniljatanko tai vaniljarouhetta
1 dl kuohukermaa
¾ dl perunajauhoja
4 munaa
200 g vadelmia
tomusokeria

Uuni lämpenemään 175 asteiseksi. Sulata voi  ja murskaa voileipäkeksit. Sekoita voisula ja keksimurska, lisää sokeri. Painele seos vuokaan. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi kulhossa ja lisää sitten joukkoon sekoittaessasi ranskankerma, sitruunamehu ja ruokosokeri. LIsää vaniljarouhe tai vaniljatangosta raavitut siemenet ja ja sekoita joukkoon. Vatkaa keskenään perunajauhot ja kuohukerma, kunnes perunajauhot ovat liuenneet kermaan. Lisää seos aikaisempaan täytteeseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen koko ajan vatkaten. Kumoa seos vuokaan.
Vuoka uuniin noin tunniksi ja kun kakku on paistunut, anna olla hetken huoneenlämmössä ennenkuin koristelet tomusokerilla ja vadelmilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti