7.1.2013

Asunnon muutokset

Hieman harmittaa etten alkanut kirjata asunnon muutoksia silloin kun niitä tehtiin, niistä olisi saanut hyvän kuvakirjan rakennettua. Asunnon "henki" on muuttunut kun siitä on muokattu 5 henkisen perheen kodin sijaan koti kahdelle parikymppiselle viimeiden parin vuoden aikana.

Asunnon näytössä miellytti asunnon pohjaratkaisu, joka sopi hyvin silloin kahdelle aikuiselle jotka tarvitsivat tilaa tavaroilleen ja työhuoneen. Asunto oli alunperin tapetoitu kauttaaltaan lasikuidulla. Asunto on pintaremontoitu tila kerrallaan.

Tavallaan ensimmäinen sisustusteko oli rautakaupassa harhailun jälkeen tehdä pieni mutta asunnon fiilikseen vaikuttava muutos vaihtamalla kaikkiin asunnon oviin erilaiset kahvat. Valkoiset simppelit ja silmääni hieman halpiksen näköiset kahvat vaihdettiin rosterinharmaisiin ja muotoiltuihin.

Toisena vuoron sai olohuone, josta revittiin viininpunaiset lasikuidut ja viininpunainen kuviotapetti. En voisi kuvitella hyöteiskuviota oman asunnon seinälle, jotenkin tuntui vastenmieliseltä, ja sai lähteä. Seinät hiottiin hiekkapaperilla ja tasoitettiin tasoitetapetilla. Tehosteseinä sai ornamenttikuvioidun kiiltäväpintaisen non-voven tapetin. Tasoitetut seinät maalasin aavistuksen lämminsävyisellä valkoisella.





Kolmantena vuoron sai eteinen. Lähdöt sai edellisten asukkaiden jättämä naulakkorumilus. Seinistä lasikuidun riipiminen jatkui, samoin seinät tasoitettiin taas tasoitetapetilla ja maalattiin. Hyvästi vaalea liila. Väriksi tuli vaalea ruskea. Pitkähkö käytävämäinen eteinen on leveähkö mutta en halunnut tukkia sitä leveällä vaatekaapilla Hieman myöhemmin

Neljäntenä vuoron sai makuuhuone. Vaaleanpunainen lasikuitu tapetti sai lähteä ja jälleen tasoitettiin ja maalattiin. Aluksi makuuhuone sai myös beigen/ruskeasävyisen maalipinnan. Maalausjälki oli kuitenkin surullisen läpikuultava jonka takia maali olisi pitänyt vetää koko huoneen kolmeen seinään vielä kerran. Väri ei kuitenkaan näyttänyt seinällä yhtä hyvältä idealta kuin oli kuviteltu, joten kelkka kääntyi tummempaan sävytykseen. Seinälle haettiin mustapohjainen ornamenttitapetti jossa on hopean sävytteinen kuviointi. Tavallaan tapetti jatkaa olohuoneen henkeä tapetissa. Makuuhuoneen toinen seinä sai hieman epätasaisesti kuultavan hopeanharmaan tapetin, ja maalasin kaksi muuta seinää, joista toinen on ikkunaseinä. Piakkoin ornamenttiseinää tuli koristamaan ns. kehyshylly ja ikkunaa koristamaan verhotanko verhoineen.

Viidentenä pientä pintaremonttia tapahtui keittiössä. Koko keittiön remontti ja vaikka kaapistojen vaihtaminen on tosi työlästä, ja tässä tapauksessa tarpeetonta. Keltainen väri loi mielestäni vähän kulahtaneen fiiliksen tilaan. Rautakauppa kierroksen ja pienen ideoinnin jälkeen väriksi valikoituivat kaksi erilaista harmaan sävyä ja pääsinkin kiipeilemään telan ja pensselin kanssa katon rajaan. Harmaa loi mukavan suhteen jo ennen muuttoa hankittuihin mustaan keittiön pöytään, tuoleihin ja harmaan mustaan hapsumattoon.

Kuudentena projektina listoitetiin oviaukot uudelleen. Edelliset listat olivat suoria, laudanpätkämäisiä rimoja, mutta asunnon ja sisustusidean fiiliksen mukaan tilalle laitettiin aaltoilevilla urilla koristellut. Nämä kiinnitettiin no-more-nails-liimalla ja saumasin reunat ja välit siistimmäksi sikaflexillä.

Seitsemäntenä muutoksen alle päätyi "toimistohuone", joka tähän pintaremonttivaiheeseen mennessä ei enää ole toimistokäytössä. Jälleen lasikuitu sai kyytiä. Tässä vaiheessa huone on tasoitetapetoitu, ja rautakaupan kuorma oksisto-henkisine tapetteineen odottaa huomista työskentelyä tehosteseinään. Sitten pitäisi vielä päättää sopiva sävytys muihin seiniin... Päivänpaisteen takia huone on valoisa, joten varmaankin joku hillitty vaalea sävy sinne päätyy..

Kahdeksantena askeleena on asunnon lattialistojen ja kattolistojen laitto, mikä onkin sitten hieman hankalaa osittain. Mutta siitä lisää toiste :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti