11.1.2013

Löytöjä menneeltä viikolta

 On noin vuosi aikaa siitä kun sain opiskelut päätökseen ja sitä myöten vapaa-aikaa avautui kalenteriin! Olen noin 15-vuotiaasta saakka käynyt kaikenlaisissa töissä loma-aikoina ja iltaisin ja viikonloppuisin, ja siitä sitten ammattialan löytymisen jälkeen jatkanut yhdistelemällä opinnot+työelämä pyristellyt eteenpäin kohti parempaa asemaa töissä. Takana on nyt lukio, ammattikoulu, erikoisammattitutkinto ja ammattikorkeakoulu, riittäisiköhän tämä hetkeksi aikaa? =) Tällä hetkellä olen keskittynyt näistä vain työssä käymiseen. Tietynlaisesta oravanpyörästä kun on nyt saanut irrotettua ihan "omaa aikaa", ilman että täytyy ajatellakkaan palautettavia kirjoitustöitä yms. on avautunut tosi rentouttava osuus aikaa "tyhjäntoimittamiseen"; nimittäin näyteikkunashoppailuun! Vaikka aina silloin tällöin tarttuu jotain mukaankin, kyllä..

Tällä viikolla kiertelin läpi kotikaupungin kierrätystaloja ja kirppareita, sekä pari sisustustavarataloa.. Muutama euro paloi rahaa ja odottelen jännityksellä ensi viikon ja ensi kuun lomaviikkoja kun pääsen näitä järjestelemään ja laittamaan paikoilleen.. ja kenties etsimään uusia aarteita. :) En pidä itseäni hirmuisena materialistina, sillä en tunne olevani niin tunnesidoksissa esineisiin, etten voisi elää niitä ilman mutta kauniiden esineiden katselu, hypistely ja niiden tarinan miettiminen on rentouttavaa puuhaa.



Tällä viikolla kierrätystalosta löysin askartelumateriaaleja parin nappipussukallisen ja kangaspalan verran, pari sarjakuvakirjaa töihin lapsia ja lapsenmielisiä ilahduttamaan, sekä alpakkaisen kermanekan (perintöpari nekka+sokerikko sai sarjaan sopivan lisän), sekä muutaman korkkikantisen lasipurnukan, jotka saivat uuden kodin. Kirpputorilta löytyi avopuolison kotibaariin karahvi eurolla.

Hypistelin Hackmannin Sorsakosken ruokailuvälineitäkin, joita olisi saanut euron kauppalehintaan mukaan hirmuisen pinon.. Niiden ruokailuvälineiden ulkoasu vetoaa minuun jotenkin, ehkä siksi että samankaltaisia löytyy mummolasta, ja niistä on jotenkin jäänyt hyvä fiilis ja tulee mummelin (maailman parhaiden) lihapullien ja marjakiisselin tuoksuinen keittiö mieleen, nytkin kun mummeli ei enää jaksa kokkailla.. Jotenkin näiden vanhahtava ulkoasu on kivan kodikas.

Sisustuskauppa kierrokselta ostin mukaan valkoiset kynttilän jalat. Lähdin hakemaan mustia, mutta kaupassa katsellessani tajusinkin niiden värin olevan tummanruskeaa lähempänä, joten otin nämä mukaan. Ehkä ne saavat joskus uuden väripeitteen, vaikka sopiihan tuo valkoinenkin asunnon linjaan..

Ikean Åryd-sarjaa


Mustanpuhuvaa makuuhuonette kevättä kohden piristämään hankin pari keltaista tyynyä, samasta paikasta tarttui mukaan musta, siro kynttilänjalka.



Makuuhuoneen säilytystilan ollessa pian olematonta, tein viimeinkin ostopäätöksen jo pitkään katselemani lipaston suhteen! Tosin kyseisen sarjan huonekaluja oli tällävälin tullut pari lisää joten tepastelin liikkeessä niiden väliä usemman hetken. Tänään sain sitten viimein koottua tämän ja hyvältähän tuo näyttää =)


Toimistohuoneen tapetit tuijottelevat minua olohuoneen toiselta laidalta liisteripurnukan kanssa. Jos ei tänään inspiraatio iske, niin ensi viikon lomalla sitten..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti