22.11.2013

Suklaamuffinssit puolessa tunnissa

Tarkoituksena oli eilen/tänään leipoa kakku syntymäpäivälahjaksi, mutta koska aikataulu muiden asioiden kanssa venähti, teinkin suklaamuffinsseja, koska leipomisaikaa ei kovin jäänyt. Edellisistä leipomuksista oli jäänyt sopivasti aineksia kaappiin, joten tämä syntyi kädenkäänteessä, eikä kyllä valmistusaikana vie muutenkaan kokonaisuudessaan paljoa puoltatuntia pidempään!

Uunissa on nyt paistossa 19 muffinssia tällä reseptillä:

Suklaamuffinssit
3 dl sokeria
2 kananmunaa
5,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 dl maitoa
1,5 dl öljyä
100g suklaalevy
(Omassa keittiössä oli sokeri vähissä, joten korvasin osan tomusokerilla)

Laita uuni lämpenemään 200 asteiseksi. Vatkaa ensin kananmunat ja sokeri kulhossa. Rouhi suklaalevy keittiöveitsellä pieneksi silpuksi leikkuulaudalla. Lisää sitten vähitellen kuivat aineet ja suklaarouhe kulhoon. Vatkaa aineet sekaisin ja lisää maito ja öljy. Vatkaa massasta tasaista. Laita muffinssivuoat uunipellille ja annostele massa vuokiin. Jätä vuokiin nostatusvaraa taikinan paisumista varten. Paista uunissa 15 - 20 minuuttia, anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua. (Jos haluat koristella, odota että muffinssit jäähtyvät, vatkaa tomusokeria ja vettä keskenään tasaiseksi tiukaksi kuorrutteeksi, annostele lusikalla muffinsseille ja ripottele päälle nompparelleja. Aikuiseen makuun laittaessa, voi muffinsseja kostuttaa esimerkiksi liköörillä, tämä siis uunista tulon jälkeen, alkoholi kulhoon ja pullasudilla sutien tai lusikalla annostellen. Näihin käytin 43-licor ja lakkalikööriä).



2 kommenttia:

  1. Suklaamuffinssit on yhtiä suosikkejani :-) Minä vain olen niin poropeukalo keittiön puolella että jätän leipomiset niille jotka sen taidon osaa :-) Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En voi itseäni kehua mestarileipuriksi, mutta olen vähitellen innostunut kehittelemään perusresepteistä joitain omia variaatioita ja silloin kun on enemmän vapaa-aikaa on kiva antaa inspiraation iskeä ja koittaa käyttää kaappiin jääneitä aineksia :) Herkkusuina tunnetuille päivänsankareille on syötävät lahjat usein kiva ylläri ja niitä voi tuunata lahjan saajan mukaan, haluan ainakin uskoa että lahjottu tuntee itsens tärkeäksi kun pienellä vaivalla halutaan ilahduttaa itsetehdyllä jutulla :)

      Poista