7.2.2013

Lomareissun suunnittelua: Kööpenhamina

Kulutettavana on 2 viikon edestä ylityövapaita. Suuntaan sunnuntaina lentokentälle ja ensimmäistä kertaa Kööpenhaminaan! Lähden reissuun omin päin.

Katselin muitakin pääkaupunkeja Euroopasta, mutta lentojen hintojen puolesta valitsin Kööpenhaminan. Lennän ensimmäistä kertaa Norwegianilla, menopaluu 150 euroa, sisältäen kaikki mahdolliset bensat, verot, lentokenttämaksut ja luvan raahata kentälle mukana edestakaisin yhtä ruumaan menevää laukkua mennen tullen.

Hotellin varasin netin välityksellä vertailtuani aikani Trivagon ja monen muun sivuston arvosteluja ja hintoja. Päädyin kuitenkin lopulta varaamaan hotellin suoraa hotellin omilta sivuilta, koska siellä oli tarjous 4 päivän yhtenäisestä yöpymisestä, n. 260 euroa. Jostain syystä aamiaisen sisällyttäminen vierailuun nostatti monissa vaihtoehdoissa hintaa huomattavasti, joten lähden nyt reissuun sillä mielentilalla että tulen löytämään sopivaa purtavaa jostain kioskista tai kahvilasta matkan varrelta.

Ominpäin lähtiessä maltan toivottavasti tepastella kaupunkia ristiin rastiin ja koitin valita paikan mistä löytyy naposteltavaa myös illalla läheltä niin ettei yksin tarvitse lähteä haahuilemaan pimeille kujille tai taksia metsästämään, vaikka tokkopa tuo kummempi kaupunki on kuin Helsinki asian suhteen.

Olen nyt kahden päivän aikana selaillut erilaisia matkailusivuja, ja alkaa kartoista vähitellen hahmottua minne päin tai minkänimisiä kohteita metsästellen kannattaa kävellä ympyrää :)

Toivottavasti muistan ottaa mukaan kameran, ja vieläpä filmata reissua. Kuvissa kaupunki näyttää kivan elävältä ja värikkäältä, saa miten paikan päällä miellyttää silmää :)

Seuraavat paikat koitan sisällyttää reissuun;

Stroeget-ostoskatu
Illums Bolighus-tavaratalo
Magasin du Nord-tavaratalo
Nyhavn-satamakatu
Trovehaller-kauppahallit
Latinalaiskorttelit (Studiestræde, Larsbjørnsstræde sekä Skt. Peders Stræde)


Editointia 8.2;

Matkalle mukaan liittyy sittenkin myös avokas, oten reissun luonne ehkä vähän muuttuu sooloilusta duoon. Hotellin ja lennot kun olin jo itselleni ehtinyt ottaa niin nuo pitää tietenkin päivittää. Lentojen osalta onkin  helppo vain klikata yksi lentomatkustaja lisää reitille, sen sijaan valikoimani hotelli onkin hieman muuttohaluttomampi.

Kööpenhaminassa on kohtuullisen monta ravintolaa, niitä voi jemmata kartalle:
Google Mapsin ravintolakartta Kööpenhaminasta

Erilaisia kohtaamispaikkoja listattuna kartalle, "Experience Copenhagen like the locals", joka muuten kuulostaa pahasti turistisyötiltä;
Spotted by Locals

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti