2.12.2013

Koskenlaskijan juustokeitto ja spelttijuustosarvet

Koskenlaskijan juustokeitto

5 dl vettä
lihaliemikuutio
basilikaa
400 g Koskenlaskijajuustoa
muutama valkosipulinkynsi
2 dl ruokakermaa
(suolaa)
(pippuria)

Kattilaan kiehumaan vesi, lihaliemikuutio ja basilika. Kaada kulhoon ruokakerma ja sekoita mukaan mausteet. Nypi kulhoon mukaan juusto ja sekoittele massaa tasaisemmaksi. Kun mauste-vesi kiehuu, kumoa kulhon sisältä kattilaan ja lämmitä seos matalalla lämmöllä sekoitellen tasaisemmaksi. Tarkista maku. Kun keitto pulpahtelee, se on valmista.


Spelttijuustosarvet

3 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
12 dl spelttijauhoja
200 g voita
100 g voimakasta sulatejuustoa
1 kananmuna

Uuni lämpenemään 200*C. Liotetaan hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisätään suola, sokeri, jauhot ja sulatettu voi. Vaivataan ja nostatetaan kaksinkertaiseksi noin puoli tuntia. Kaulitaan sitten pitkulaiseksi levyksi, taitellaan "pakaksi" ja kaulitaan uudelleen. Sama toistetaan pari kertaa. Lopuksi kaulitse taikina ohueksi levyksi ja leikkaa pystysuunnassa neljään osaan. Leikkaa sitten poikittain kiilamaiseksi kolmioksi. Tee veitsellä kolmioihin pitkittäinen viilto kapeaan päähään, laita leveään päähän pala sulatejuustoa ja rullaa juusto sarven sisään. Nostata ensin puolisen tuntia, voitele kananmunalla. Paista uunissa n.15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti