16.2.2013

Mokkapalat lauantain iloksi!

Loman aikana oli tarkoitus tehdä leipomuksia mutta laiskottelu vei voiton, näin viimeistä lauantaita kohden tutkailun kaappeja ja totesin että aineet ovat koossa kananmunia vaille mokkapalojen leipomisteen! Avokkihan tästä innostui ja kävi verottamassa palat leivontasuklaatakin projektin lomasta. Kauempana asuvat äiti, mummi ja eno saavat myös toimia maistajina huomenna!

Seuraavasta ohjeesta tulee pellillinen mokkapalaa, eli noin 25 - 30 hyvänkokoista palaa;
Taikinaan;
4 kananmunaa
2,5 dl sokeria
200 g voita
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
(80 g vaaleaa leivontasuklaata rouheena)
(vaniljatankoa rouhittuna)

Kuorrutukseen;
75 g voita
0,75 dl kahvia
4 dl tomusokeria
0,5 fl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
(pikajauhekahvia)

Koristeluun;
Nonparelleja oman maun mukaan.
 Ohje;
Uuni lämpenemään 200 asteeseen. Huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vatkataan paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.Voi sulatetaan mikrossa tai kattilassa, ja siihen lisätään kylmä maito. Kuivat aineet yhdistetään keskenään. Munasokerivaahto ja voimaito yhdistetään, kuivat aineet sekoitetaan tai siivilöidään niiden joukkoon. Massa sekoitetaan tasaiseksi. Uunipellille leivinpaperiarkki ja massa kaadetaan leivinpaperille. Uunipellillä uunin keskiosassa kypsennetään taikinaa noin 15 minuuttia.
Sitten sulatetaan kuorrutusta varten voi mikrossa tai kattilassa ja joukkoon lisätään kahvi, sekoitetaan tasaiseksi massaksi. Sekoita kuorrutuksen kuivat aineet tasaiseksi massaksi. Kaada kuorrutus pellillä olevan taikinan päälle, anna valua reunoja kohti a levitä tarvittaessa tasaisesti. Koristelu nonparelleilla ennen kuorrutuksen jäähtymistä.Nauti!

(Suluissa olevilla aineilla voi tuunata reseptiä halutessaan, mukaan voi raastaa vaikka appelsiininkuorta tai kostuttaa pohjan vaikka liköörillä tai punssilla..)

1 kommentti: